Twee uitvoeringen van de wereldberoemde Mattheus Passie, als opmaat voor de fusie tussen Rijnwoude, Boskoop en Alphen aan den Rijn. Dat is wat De Muziekfabriek in petto heeft voor het voorjaar van 2013. Voor het speciaal op te richten projectkoor worden zangers en zangeressen uitgenodigd zich in te schrijven, via mattheusinalphen@gmail.com.

De MuziekFabriek uit Alphen aan den Rijn gaat een grote uitdaging aan. Op woensdag 27 en donderdag 28 maart zal twee keer de volledige Mattheus Passie van Johan Sebastian Bach klinken in de Adventskerk. Met de uitvoering van zo’n bijzonder werk, voor zover terug te vinden voor de allereerste keer in Alphen, wil De Muziekfabriek een muzikaal voorschot nemen op de fusie tussen Rijnwoude, Boskoop en Alphen aan den Rijn.

In de eerste plaats worden daarom koorleden uitgenodigd die woonachtig zijn in een van deze drie plaatsen, maar ook belangstellenden uit andere regio's zijn van harte welkom. De repetities vinden plaats in de regio Alphen a/d Rijn.

Onder leiding van de Alphense dirigent Gerhart Drijvers en koorrepetitor Svetlana Terpougova, onder andere dirigent van het koor Rainbow Colours in Rijnwoude, wordt de Mattheus Passie ingestudeerd. Repetities zijn gepland vanaf 9 februari op enkele weekenddagen. Gevorderde sopranen, tenoren en bassen (alten zijn bijna volledig bezet) kunnen voor meer informatie contact opnemen, via mattheusinalphen@gmail.com.

Ook kaarten kunnen al via dit e-mailadres worden gereserveerd via dit e-mailadres: € 15,- in de voorverkoop, € 17,50 aan de zaal.