PERSBERICHT

januari 2011

FESTIVAL Hoorn-OUDE MUZIEK NU - 4-6 maart 2011

OUDE MUZIEK IS PASSIE: dat is het thema van de maartaflevering het Festival Hoorn – Oude Muziek Nu. Van 4 t/m 6 maart kun je genieten van oude muziek in al zijn facetten. Maar we maken ook uitstapjes naar onze eigen tijd! En… we hebben een heerlijk voorgerecht: op zondag 6 februari verzorgt het Alkmaarse Barokensemble FERROFORTE een concert met cantates van Alessandro Scarlatti en werken van Monteverdi, Purcell, Vivaldi en natuurlijk Bach.

Kijk meteen op www.oudemuzieknu.nl.

Van middeleeuwen tot Vivaldi en van Afrika naar Bach!

Op vrijdagavond 4 maart gaan we genieten van het Stabat Mater van VIVALDI en Lamentaties van Zelenka door het Arezzo Ensemble uit Utrecht. Op zaterdag 5 maart maken we kennis met de vioolmuziek van een Nederlandse tijdgenoot van Vivaldi, de Amsterdammer Jacob Nozeman. ’s Middags voer het Utrechtse kamerkoor Multiple Voice ons van Sweelinck naar BACH. Ook Abendmusiken brengt de schitterende muziek van Bach en Telemann. Zaterdagavond 5 maart gaan we genieten van Vocaal Ensemble De Windh met hun nieuwe programma over de dood:PIERLALA.

Op zondagochtend laat de Hoornse violiste BIRTHE BLOM ons genieten van de muziek van CORELLI, TARTINI (de Duivelstrillersonate!) en BIBER. Het Ensemble Cercamon laat, in samenwerking met kunstenares Agnes de Kok, de verre middeleeuwen herleven en het RIHLA TRIO brengt even verre muziek, maar nu uit het traditionele Afrika. De maartaflevering van het festival wordt afgesloten met een concert door Cappella Gabrieli (Rotterdam) olv Maarten Michielsen. Dit gezelschap zingt indrukwekkende treurmuziek van Tallis, Palestrina en Gesualdo.

Schokkende muziek en duistere muziek

Let vooral ook op de concerten buiten het maartweekend: op zondagavond 13 maart klinkt onder het motto SCHOKKENDE MUZIEK in Hoorn eindelijk de indrukwekkende AARDBEVINGSMIS van de zestiende-eeuwse componist ANTOINE BRUMEL. Zondagmiddag 27 maart is het de beurt aan het Hoorns Byzantijns Mannenkoor met zelden gehoorde Oosterse gezangen en op zaterdagavond 2 april verwelkomen we Collegium Musicum Amsterdam met DUISTERE MUZIEK voor Goede Vrijdag. Op zondag 10 april gaan we in Het Pakhuis genieten van een indringende DIDO AND AENEAS, opera van Henry Purcell. Wat deze laatste productie betreft: wacht niet te lang met het kopen van kaarten,want we verwachten een grote belangstelling voor deze bijzondere operavoorstellingen. Er zijn twee voorstellingen (om 15.00 uur en om 20.00 uur), maar wees snel, want het aantal plaatsen is beperkt. Kaarten voor deze voorstellingen kun je nu al reserveren via www.pakhuishoorn.nl.

Alle informatie over de concerten in het festival, kaartreservering en kaartverkoop kun je vinden op de website van het festival: www.oudemuzieknu.nl.