LAREN/EEMNES - De Stichting Laren Klassiek brengt op zondag 16 maart voor de tweede maal de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in de Sint Jansbasiliek. Bezoekers kunnen voorafgaand, op woensdag 12 maart, een lezing over deze uitvoering bijwonen.

Dirigent Bernard Touwen op werkbezoek in de Sint Jansbasiliek. (Foto: Leo Janssen)

Onder leiding van dirigent Bernhard Touwen zullen Vocaal Ensemble Markant, Concerto Brabant en het Maasstedelijk Jongens-en Meisjeskoor samen met de nationale en internationale solisten de religieuze gevoelens en betrokkenheid van Bach bij het lijden van Christus laten weerklinken. Tijdens de uitvoering worden op schermen fragmenten getoond van het beroemde altaarstuk van Issenheim, geschilderd door de meester Matthias Grünewald.

De solisten zijn: Rodrigo del Pozo, Ivan Geissler, Judith van Wanroij, Yvonne Schiffelers, Peter Gijsbertsen en Martijn Cornet. De Matthäus Passion begint om 14.30 uur. Kaarten kosten 47 euro per stuk, inclusief programmaboekje en drankje, en zijn te bestellen op telefoonnummer 035-5310017.  Kijk voor meer informatie op www.larenklassiek.nl.

Lezing Voor bezoekers van de uitvoering van de Matthäus Passion van Bach in Laren en Naarden wordt er op woensdagavond 12 maart om 20.00 uur een lezing georganiseerd door de Volksuniversiteit BEL.

In de lezing wordt ingegaan op historische achtergronden, symboliek en wetenswaardigheden van de Matthäus Passion waarna deze uitvoerig worden besproken en van commentaar voorzien. De lezing vindt plaats in ontmoetingscentrum De Hilt aan de Hasselaarweg in Eemnes. De kosten bedragen 15 euro en aanmelden kan via telefoonnummer 035- 5312939. Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitlaren.nl.

Bron: Laarder Courant De Bel