STAD - Dinsdag 4 maart is de uitvoering van de Matthäus Passion in Het Concertgebouw. Bach's meesterwerk wordt vertolkt door The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands, onder de bezielende leiding van dirigent Pieter Jan Leusink. Leusink dirigeerde het stuk al meer dan 200 keer door heel Europa. Een extra dimensie is de medewerking van Nederlands bekendste sopraan: Miranda van Kralingen. Aanvang 19.30 uur.

The Bach Choir & Orchestra wordt in de Nederlandse pers geroemd als de absolute wereldtop. Na de succesvolle tournees van vorig jaar heeft dirigent Pieter Jan Leusink ervoor gekozen het meest bekende werk van Bach weer ten gehore te brengen en het aantal concerten landelijk uit te breiden. The Bach Choir bestaat uit professionele zangers en zangeressen, die onverminderd hun sporen hebben verdiend op de Nederlandse en internationale concertpodia. Dit gerenommeerde gezelschap staat garant voor een dynamische uitvoering van Bachs Matthäus Passion met een geweldige tekstexpressie.

De begeleiding bij de uitvoering is in handen van The Bach Orchestra: een selectief gezelschap, samengesteld uit de top van barokmusici van West Europa. Het orkest neemt reeds jarenlang deel aan grote concertseries onder leiding van Pieter Jan Leusink door Nederland, waaronder het Concertgebouw Amsterdam. Bij deze tournee van de Matthäus Passion door heel Nederland heeft Pieter Jan Leusink ervoor gekozen te werken met de inmiddels vaste kern van bijzondere solisten. In het bijzonder de medewerking van Nederlands bekendste sopraan, Miranda van Kralingen. Wat zij zo bijzonder vindt aan deze samenwerking: ‘Pieter Jan Leusink stelt de muziek voorop, en heeft een hele natuurlijke manier van musiceren!’

Saamhorigheid

Haar favoriete deel van de Matthäus Passion is en blijft het slotkoor:'Wir setzen uns mit tränen nieder'. ‘Iedereen heeft wel ergens verdriet om in het leven en bij dit deel zal de luisteraar hier altijd even bij stilstaan, dit schept een gevoel van saamhorigheid", aldus Miranda. De internationaal gelauwerde zangeres zal het publiek laten genieten van haar uitstekende optreden in de Matthäus Passion, reeds bewezen tijdens de tournee van vorig jaar! Ook de overige solisten zijn bijzonder: Robert Luts weet het publiek ieder jaar weer te raken met zijn indrukwekkende interpretatie van de evangelistenpartij. Sytse Buwalda is Nederlands bekendste counter-tenor met internationale bekendheid. Henk van Heijnsbergen brengt de Christus-partij met diepe souplesse.De jonge tenor Martinus Leusink kreeg zijn muzikale opleiding bij Holland Boys Choir. Als jongenssopraan zong hij over heel de wereld. Math Dirks is een lyrische bas die met zijn lenige stem de prachtige aria’s zal vertolken.

Voor meer informatie en kaarten voor de tournee: www.pieterjanleusink.nl , www.concertgebouw.nl en via de reserveerlijn 020-6718345 .

Bron: De Echo