STRIJEN - Kamerkoor Carmina Amantes uit de Hoeksche Waard heeft gisteravond tweemaal een korte jeugduitvoering gegeven van de Matthäus Passion.

Deze Mini-Mattäus in de Lambertuskerk van Strijen is het resultaat van een educatief project van het streekkoor in samenwerking met scholen uit Oud-Beijerland, Piershil, Puttershoek en Strijen. ,,Omdat veel kinderen hun ouders, broertjes en zusjes willen meebrengen, hebben we gekozen voor twee uitvoeringen,’’ zegt voorzitter Gré Goudswaard van Carmina Amantes. De eigenlijke uitvoering van de Matthäus Passion is 6 en 7 maart in opnieuw de Lambertuskerk.

Dirigent Arie Hoek heeft een drietal gastlessen per school verzorgd. In deze lessen werd niet alleen aandacht besteed aan het verhaal uit het evangelie naar Mattheus, maar ook aan het werk van Bach en het verband tussen tekst en muziek. Tevens heeft hij de leerlingen een paar koralen aangeleerd. Tussen het kamerkoor en de kinderen in speelde het voor deze gelegenheid gevormde leerlingenorkest. Carmina Amantes zong vervolgens zelf nog enkele delen uit de Matthäus Passion.

Bron: AD Rotterdam