Toonkunst Gouda voert de Matthäus Passion uit!

Op vrijdag 15 maart voert Toonkunst Gouda weer de Matthäus Passion uit, het beroemde werk van J.S. Bach. Het concert zal plaatsvinden in de Sint-Janskerk te Gouda, aanvang 19.30 uur.

Ook dit keer verleent een groot aantal bekende solisten medewerking aan de uitvoering. Falco van Loon neemt de partij van de Evangelist op zich, terwijl Hans Christian Hinz de Christuspartij zal vertolken. Verder werken mee: Caroline Stam (sopraan), Dave ten Kate (altus), André Post ( tenoraria’s) en Bert van de Wetering (basaria’s). Solistische medewerking wordt daarnaast verleend door Ralph Rousseau (viola da gamba) en Aart Bergwerff (continuo). Ook het Gouds Kinderkoor is weer van de partij. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Holland Symfonie Orkest.

Het geheel staat onder leiding van Leo Rijkaart.

De kaartverkoop start op 15 februari. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het koor (www.toonkunstgouda.nl), in de kerk, bij de leden van Toonkunst Gouda en bij de Goudse boekhandels Van den Tooren (Willem en Marialaan 46) en Verkaaik (Lange Tiendeweg 35).

De kaarten kosten 30 euro voor volwassenen en 20 euro voor jongeren tot 18 jaar (beide incl. een consumptie).