Ik wil de Mattheus Passion zingen

  • Ruth Hoosemans

    Hallo,

    Ik wil in 2013 heel graag de Mattheus passie zingen. Het liefst in de vertaling van Jan Rot. Weet iemand welk koor dat gaat doen.

    met vriendelijke groeten

    Ruth

  • Jacqueline Antonissen

    Geachte mevrouw Hoosemans,

    Als u zou willen kunt u meezingen in het projectkoor Mattheus Passion 2013 wat repeteert in Voorburg. Het is echter niet in de uitvoering van Jan Rot.

    Het projectkoor zal op 10 maart 2013 meewerken aan een bijzondere uitvoering van de Mattheus Passion (MP) in Den Haag. Meezingen met de Mattheus, maar niet zomaar.

    Veel mensen hebben inmiddels de MP gehoord en een aantal wil deze passion eigenlijk ook zelf een keer zingen. Er is ook een grote groep die het graag met het eigen koor wil uitvoeren, maar daar komt het niet altijd van. En er zijn ook koorzangers, die het wel eens hebben gezongen, maar het graag nog eens intensief zouden willen beleven. Voor al deze mensen is dit project. Op 20 avonden wordt het stuk ingestudeerd, waarnaast met een oefen CD thuis verder geoefend kan worden. Op de repetities wordt ook veel over de inhoud van het stuk (en ook over Bach) verteld en uitgelegd, zodat het stuk ook echt gaat leven. Daarna mag je meezingen op de enige uitvoering die gegeven zal worden en zing je het niet voor een ander maar voor jezelf ! Dit gaat dus nog een stap verder dan een “meezing-Mattheus”. Het ligt voor de hand te denken, dat dit project hoofdzakelijk toegankelijk is voor geoefende Mattheus zangers, maar dat is niet zo. Het is juist de mix van de geoefende en minder geoefende zanger, om dit met elkaar tot een ware belevenis te maken.

    Het projectkoor repeteert elke woensdagavond van 19.30 uur – 21.15 uur (zonder pauze) in de

    Opstandingskerk aan de Rembrandtlaan 92 te Voorburg.

    De uiteindelijke ‘beleving’ vindt plaats op zondagmiddag 10 maart 2013 in de voormalige Lourdeskerk in Scheveningen. Informatie is te vinden op: www.jerusalempassion.nl en dan aanklikken: MP13.

    Via e-mail: info@jerusalempassion.nl Via telefoon: 06 12 36 75 08 of 06 24 20 49 20.

    Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd even contact met ons opnemen.

    Met vriendelijke groetjes,

    Jacqueline Antonissen

    Het MP project is een initiatief van de Stichting Jerusalem Passion.